Alpler’de keşfedilmeyi bekleyen dağ köyleri

Albinen

albinen

Rhone vadisindeki Albinen köyü, Valais kantonunun en sempatik köylerinden biri. Sakin, sessiz ve bol güneşli. Alplerin temiz havasını solumak için ideal. Kışın köye 15 dakika uzaklıktaki pistlerde kayak yaptıktan sonra termal havuzlarda ısınabilirsiniz. Albinen köyü civarında çok iyi hazırlanmış dağ bisikleti rotaları da var.

Bergün ve Latsch

Engadine vadisindeki Bergün, yanı başındaki minik Latsch köyüyle birlikte sizi Heidi’nin dünyasına götürüyor. 1952 yapımı ilk Heidi filminin çekildiği bu bölgede, baharda ya da yaz aylarında Heidi temalı yürüyüş rotasını takip edebilirsiniz. Kış aylarında ise kızakla kaymak için ideal. Özellikle Preda-Bergün arasındaki 5 km’lik yol kızakçılar arasında çok popüler.

Feldis

Alpler’in güneşli bir yamacındaki Feldis köyü, Graubünden kantonundaki Chur şehri yakınlarında. Civarda kayak, snowboard, kızak, buz pateni, curling gibi her türlü atraksiyon var. Hatta isterseniz, 7 tonluk dev kar küreme aletini deneme turuna bile katılabilirsiniz. Yazın giderseniz de panoramik dağ manzarası eşliğinde doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Törbel

1500 m yükseklikte yer alan Törbel, Valais kantonundaki tipik dağ köylerinden biri. Köyde, çok iyi korunmuş 8 tane evi kapsayan bir açıkhava müzesi var. Rehberli ya da rehbersiz gezilerle İsviçre dağ köylerindeki günlük yaşamı görebilir, köyün son su değirmeninin nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz.

Rougemont

Vaud kantonundaki köy, bozulmamış doğası ve doğal bitki florasıyla dikkat çeken Pays d’Enhau vadisinde. Rougemont köyü, hepsi birer sanat eseri gibi görünen ahşaptan yapılmış evleriyle meşhur. Köyün 11. yüzyılda yapılmış kilisesi de gezip görmeye değer.

Château-d’Oex

Rougemont ile yan yana olan köy, manzarası ve eski evlerinin yanı sıra balon turizmiyle meşhur. Her yıl Ocak ayında uluslararası bir balon festivali düzenleniyor. Hatta köyde bir Balon Müzesi bile var. Kışın işaretlenmiş rotalarda özel kayak ayakkabılarıyla yürüyebilir, yazın Saane nehrinde rafting yapabilirsiniz.

Sils

İsviçre’nin en güzel kasabalarından biri olan St. Moritz yakınlarındaki Sils, 700 kişilik nüfuslu bir dağ köyü. İtalya sınırındaki köy, Silvaplana ve Sils göllerinin ortasında. Yazın giderseniz yazlarını burada geçiren Nietzsche’nin izlerini süren yürüyüş rotasını takip edin. Kışın giderseniz atların çektiği kızaklar sizi bekliyor.

 

Soglio

Cennete açılan kapı diye tabir edilen Soglio, İtalya sınırındaki Bergell bölgesinin masalsı köylerinden biri. Parke taşlı dar yollarında dolaşabilir, 1630 yılında yapılmış tarihi Palazzo Salis Hotel’in gül bahçesinde selfie çekebilirsiniz.

Ernen

Müzik köyü olarak da bilinen Ernen’de her yıl klasik müzik festivali düzenleniyor. Festival köyün tarihi Barok kilisesinde. Köyün evlerinden en ilgi çekeni ise İsviçre’nin efsane kahramanı William Tell freskleriyle süslenmiş Tell House. Hazır Ernen’e kadar gelmişken yakınlardaki Mühlebach köyüne uğrayıp keresteden yapılmış muhteşem 22 evi de gezin.

Bosco Gurin

 

1503 m yükseklikteki bu dağ köyü, Ticino kantonunun en yüksek köyü. 1253 yılında kurulan köyde evler taş ve ahşaptan yapılma. Bugüne kadar çok iyi korunmuş olan evlerden biri müze olarak kullanılıyor.

 

Yorum bırakın