Zürih’e gelince mutlaka görmeniz gereken 10 yer

Zürih İsviçre’nin en büyük, en hareketli, en curcunalı şehri (artık İsviçre’de ne kadar olursa). 50’den fazla müze 100’den fazla sanat galerisine ev sahipliği yapan Zürih, iş dünyasının, modanın, alışverişin ve gece hayatının merkezi. Çoğu Avrupa şehrinde olduğu gibi içinden nehir geçiyor ve çoğu İsviçre şehri gibi göl kıyısında. Neyse uzatmadan konuya gelelim, Zürih seyahatinde neler yapılır, nereye gidilir, mutlaka gezilecek yerler neresidir diye merak edenler için pratik bir gezi rehberi burada: İşte 10 adımda Zürih turu…

1. Bahnhofstrasse

İstasyondan göle doğru uzanan Bahnhofstrasse dünyanın en pahalı caddelerinden biri. Alışveriş tutkunları için tam bir cennet (ya da cehennem). Kiraların, dolayısıyla fiyatların el yaktığı caddede Prada, Chanel, Louis Vuitton gibi lüks markaların yanı sıra H&M, Zara gibi günü kurtaran mağazalar da var.

2. Grossmünster

Yapımına 1100 yılı gibi başlanan ve defalarca bakım onarım geçiren Katedral, Zürih’in alamet-i farikalarından biri. Özellikle pencerelerindeki sanat görülmeye değer. İsterseniz 187 basamaklı kulesine çıkıp şehri kuşbakışı seyredebilirsiniz.

3. Niederdorf

web_zurich_sightseeing_niederdorf_05

Zürih’te yaşayanların deyimiyle Dörfli, yani Küçük Köy diye tabir edilen bölge yerli halkın buluşma noktası. Grossmünster’in etrafındaki trafiğe kapalı dar sokaklar, antika dükkanları, kitapçılar, butikler arasında kaybolup kafelerde soluklanabilirsiniz.

4. Kunsthaus

İsviçre’deki en geniş sanat koleksiyonuna sahip müzede Alberto Giacometti, Munch, Picasso, Monet ve Kokoschka gibi sanatçıların yanı sıra birçok modern İsviçreli sanatçının eserleri yer alıyor. Müzede ayrıca geçici sergiler de düzenleniyor.

5. St. Peter Kilisesi

web_zurich_sightseeing_st.peter_03-2

Zürih’in en eski kiliselerinden biri olan St. Peter Kilisesi, şehrin hemen her yerinden görünebilen kocaman saatiyle ünlü (8,7 m çapıyla Avrupa’nın en büyük kilise saatine sahip). Ayrıca kulesinde en ağırı 6 ton olan 5 devasa çanı var.

6. Limmatquai

Şehrin ortasından geçen Limmat Nehri boyunca uzanan cadde, Zürih tatilinde gezilecek, görülecek yerlerin başında geliyor. Rathaus ve Grossmünster gibi tarihi yapıların dışında sıra sıra uzanan mağazalar, kafeler, restoranlarla Zürih’in en popüler yerlerinden biri.

7. Bürkliplatz

web_zurich_sightseeing_ganymed_03

Göl kenarındaki meydan, sahildeki gezintiler için ideal bir başlangıç noktası. Meydanda haftada iki kere (Salı ve Cuma) sebze-meyve pazarı, yazları her Cumartesi ikinci el pazarı kuruluyor. Bürkliplatz aynı zamanda göl turu yapan teknelerin de kalkış noktası.

8. Sechseläutenplatz

web_zurich_sights_sechselaeutenplatz_01

İsviçre’nin en büyük meydanlarından birisi. Bellevue durağı ile Opera binası arasındaki Sechseläutenplatz, yılın her mevsimi, haftanın her günü hareketli. Zürih’teki bilimum festival, etkinlik, bayram, seyran burada düzenleniyor.

9. Uetliberg

Zürih’in yanıbaşında, yüksekliği 871 metre olan yemyeşil bir dağ. Panoramik şehir, göl, nehir ve Alpler manzarasına karşı doğa yürüyüşleri için ideal rotalardan biri. Yürüyüş yolları kışın da kızak pistine dönüşüyor.

10. Kreis 5

kreis5

Eskiden endüstriyel bir bölge olan ve Zürich West olarak da bilinen Kreis 5, son yıllarda sanatçılar, galeriler, tasarım butikleri, hip restoranlar, lokal kafelerle popülerleşen bir bölge. Kreis 5 ile ilgili detaylı bilgi için bu yazıya bakabilirsiniz.

5 comments

  1. Merhaba basel girişli şarap yolu ve akabinde zurih ile devam edicegimiz bir gezi planlıyoruz . basel ve cevresini araba ile zurih de tren ile ulaşımsaglayıp zurih dönüşlü . 5 gün bu program için uygunmudur sizce

    Beğen

Yorum bırakın